Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Ziekenhuis Amstelland kiest voor deeloplossing CareCTRL

06 juni 2013

Op 27 mei ging het Ziekenhuis Amstelland live met een deeloplossing van CareCTRL. Een bijzonder project, want dit is de eerste keer dat een deeloplossing van CareCTRL geïmplementeerd is binnen een bestaande SAP omgeving. Het project is conform planning opgeleverd en de door het ziekenhuis beoogde verbetering in efficiency en effectiviteit van de goederendistributie aan de diverse afdelingen is nu al merkbaar.

Ziekenhuis Amstelland maakt gebruik van een SAP omgeving en was op zoek naar een geïntegreerde oplossing binnen dit SAP-systeem: een oplossing zoals CareCTRL deze biedt. Binnen het Ziekenhuis Amstelland draait het proces van 'actieve bevoorrading'. Bij dit proces zorgt een logistiek medewerker ervoor (door het scannen van barcodes) dat een bepaalde afdeling altijd voldoende voorraad heeft. Het ziekenhuis gebruikte hiervoor een koppeling tussen SAP en het systeem SMDS van Medi-Math.

Deeloplossing CareCTRL

Ziekenhuis Amstelland koos voor een deeloplossing van CareCTRL van PinkRoccade. Dit houdt in de modules 'actieve bevoorrading' en 'voorraadbeheer' van CareCTRL. Bij deze keuze heeft het ziekenhuis de afweging gemaakt om een standaard op de markt beschikbare oplossing te implementeren die in lijn ligt met een mogelijk bredere standaardisatie. Dit wordt ook besproken in het VSAPGZ verband waar het ziekenhuis onderdeel van uitmaakt. Door te kiezen voor een deeloplossing van CareCTRL zou een verdere uitrol van de standaardoplossing een minimale investering zijn. Daar kwam bij dat de deeloplossing meteen ingezet kon worden om een bijdrage te leveren aan een betere goederenlogistiek in het ziekenhuis.


Toegevoegde waarde

'De toegevoegde waarde van de CareCTRL deeloplossing is dat de functionaliteit direct van de plank verkrijgbaar is. Omdat CareCTRL inmiddels proven technology is, hoefden wij niet alle denkprocessen door. De basis eenvoudig zelf doen of een variant van een ander ziekenhuis oppakken leek in beginsel voordeliger te zijn, maar wetende dat de vervolgvragen snel zouden komen, eigen ontwikkeling moeilijk te plannen was én de tijdsdruk tot verbetering groot was, hebben we ervoor gekozen om met PinkRoccade in zee te gaan' aldus informatiemanager Robert Schotanus en projectleider Peter Schreurs van Ziekenhuis Amstelland.

Samenwerking met PinkRoccade

De keuze voor een samenwerking met PinkRoccade én voor een deeloplossing van CareCTRL, bleek een goede te zijn. Het project is naar tevredenheid en conform planning opgeleverd. De verbetering in efficiency en effectiviteit van de goederendistributie aan de diverse afdelingen in het ziekenhuis zijn nu al merkbaar. Voor de medewerkers van het magazijn betekent dit dat er minder correcties/spoedleveringen  hoeven worden gemaakt om de afdelingen van de juiste artikelen te voorzien.

'De prettige samenwerking en de hands-on inbreng van de mensen van PinkRoccade geeft ons het vertrouwen om eventueel ook in de toekomst nog meer zaken met elkaar op te pakken' aldus Robert Schotanus. Ook Ton van der Meijden, projectleider CareCTRL van PinkRoccade, kijkt terug op een succesvol project. 'Dit was een bijzonder project. Bijzonder omdat dit het eerste project is waarbij een deeloplossing van CareCTRL is geïmplementeerd in een bestaande SAP omgeving. Precies conform planning zijn we live gaan. Dit alles door een goede samenwerking met Ziekenhuis Amstelland'.

Vervolgtraject

De basislogistiek is nu op orde en Ziekenhuis Amstelland heeft de processen gestandaardiseerd binnen SAP. De voorraad klopt en men grijpt niet meer mis. Het ziekenhuis pakt nu door met logistieke innovatie op de OK. Het SAP platform wordt op deze manier ten volste benut. Het betreft de inrichting van een OK magazijn ondersteund met batchregistratie. Hierbij wordt vanuit de module 'OK management' direct voorraad afgeboekt in het magazijn. Een mooi voorbeeld van hoe het primaire proces (EPD) integreert met het ondersteunende proces (ERP).

Zonder cookies kun je deze pagina niet delen via social media.
klik hier om de cookies alsnog te accepteren.